Zatímco v zimním období se zkřehle ohříváte u rozpálené trouby a cítíte se dobře v prohřáté a vonící kuchyni, v letním období, kdy vám do domu nebo bytu praží slunce, to už tak příjemné není. Léto navíc skýtá mnoho aktivit venku, proto si raději dopřejete rychlou svačinku a jdete se věnovat svým koníčkům.
Příprava letních jahodových dezertů je nejen nenáročná, ale také velmi zábavná a hezká na pohled. Zkuste si připravit třeba cupcakes s jahodovým krémem. Malé roztomilé cupcakes si můžete kdykoli vyrobit i doma, stačí vám na to formy na košíčky, do kterých umístíte papírový košíček, do nějž nalijete těsto. Lahodným jahodovým krémem s pudinkem ozdobíte košíček pomocí zdobičky. Špičky jdou sehnat v různých variantách a práce s nimi není složitá. Vyhrajete si a vykouzlíte zároveň něco chutného i krásného na pohled. Na vrch šlehačky umístěte kousky jahod nebo jedlé květy, třeba okvětní lístky růží.
Letními dezerty a chuťovkami z jahod potěšíte nejen sebe, protože se skvěle hodí k bílému vínu a koktejlům, ale také děti, které jahody prostě milují. K přípravě použijte čokoládu, kakao, kokos nebo krémové sýry, ze kterých doma vykouzlíte krémy, za něž by se nestyděla ani kuchařka.
Na přízdobu se k jahodám hodí máta nebo sekané oříšky či želatina. Nebo třeba marcipánové hoblinky či květy. Z jahod můžete vytvořit také různá zvířátka a z rozličných nadstavců na zdobení nejen klasické tvary, ale také hladké nebesky jemné obláčky, květiny nebo vlnky.
Jahody s čokoládou jsou perfektním dezertem hodícím se k romantické večeři ve dvou. Podávejte je spolu s šampaňským vínem v ozdobné misce, abyste dosáhli plného nejen chuťového, ale také estetického zážitku.
Ingredience:
Postup:
V letním horku vás osvěží lehký jahodový dezert čerstvě vytažený z lednice. Příprava je snadná a rychlá. Upečení tenkého korpusu netrvá moc dlouho, tak nemusíte ve vysokých teplotách trávit hodinu u rozpálené trouby. Dezert naplňte kakaovým krémem, který si s jahodami výborně rozumí.
Ingredience:
Postup:
Dorty s želatinou jsou velmi oblíbené, je dobrá na klouby a to se vám bude hodit obzvláště při letním sportování. Želatinu nalévejte na ovoce postupně nejlépe naběračkou nebo lžící a rovnoměrně ji rozprostřete. Kdybyste ji vylili na dort najednou ještě za horka, mohla by se vsáknout do těsta a vytvořit nechutnou hmotu. V případě, že vám zatuhne ještě v hrnci, trochu ji ohřejte, aby získala opět tekutou konzistenci.
Ingredience:
Postup:
Obměnou italského kávového dezertu tiramisu je jahodové tiramisu. Připravit si jej můžete do skleničky nebo ozdobné skleněné misky, tak aby vynikla krása šlehačky snoubící se s červení jahod. Na spodní část použijte podlouhlé cukrářské piškoty, které seženete téměř v každém obchodě s potravinami. Pokud nemáte rádi mastnější krémový sýr mascarpone nebo si udržujete štíhlou linii, můžete jej nahradit jakýmkoliv smetanovým sýrem, lučinou nebo žervé.
Ingredience:
Postup: